Idag, inom området utomhuslampor, är mer och mer möjligt. Från olika utföranden och storlekar till nya tekniska tillval. Det finns även lampor som fungerar med en rörelsesensor. Dessa lampor används regelbundet utomhus. Och det blir mer och mer populärt. Vi ska därför berätta mer om dessa utomhuslampor.

Funderar du på att köpa utomhuslampor med rörelsesensor? I den här bloggen listas för- och nackdelar med utomhuslampor med rörelsesensorer åt dig.

utomhusbelysning med rörelsesensor
HUR FUNGERAR EN UTOMHUSLAMPA MED RÖRELSESENSOR?
En utomhuslampa med rörelsesensor talar faktiskt för sig själv. Lampan innehåller små rörelsedetektorer så att lampan kan tändas om rörelse sker inom ett visst avstånd. Om en infraröd stråle upptäcker ett varmt föremål ger den en signal till lampan. Då tänds lampan. Många tror att lampan reagerar på rörelse, men lampan reagerar därför på värme. Det är viktigt att du känner till fördelarna och nackdelarna med utomhuslampor med rörelsesensor innan du köper dem.

FÖRDELARNA MED UTOMHUSBELYSNING MED SENSORER
Den största fördelen med en utomhuslampa med rörelsesensor är att den tänds så fort rörelse upptäcks. Så du behöver inte byta med en switch. Lampan brinner aldrig i onödan. Om det inte finns någon rörelse i rummet eller miljön släcks lampan automatiskt. Med en sådan lampa kan du spara en hel del energi. Lamporna brinner trots allt inte längre i onödan.
En praktisk plats för en utomhuslampa med sensor är till exempel vid en entrédörr. Kommer du hem i mörkret och står vid dörren tänds lampan automatiskt så att du kan se vad du gör. Den är också idealisk för att avskräcka inbrottstjuvar. Det är viktigt att lamporna placeras på rätt höjd så att eventuella inbrottstjuvar inte kan stänga av lamporna manuellt.

NACKDELARNA MED UTOMHUSBELYSNING MED SENSORER
En utomhuslampa med sensor har inte bara fördelar. Till exempel kan du tycka att det är irriterande när en lampa hela tiden släcks av sig själv. Det måste först vara rörelse igen för att tända ljuset. En sådan lampa måste också installeras korrekt, annars fungerar den inte. Därför är det viktigt att du gör bra research om de aktuella elektrikerna.