Om du letar efter ett träd som erbjuder både skugga och prydnadsvärde, överväg att plantera en av de många buxbomar som är till salu. De producerar finkornigt, hårt trä och tål torka. Om du är osäker på om buxbom är en bra passform för din fastighet, läs vidare för att lära dig mer om denna invasiva växt. I den här artikeln kommer vi att gå över för- och nackdelar med att odla detta träd. Lär dig också hur du skyddar din trädgård från torka. 

Den tål torka

Medan många växter kan överleva i allt torrare förhållanden, är vissa av dem otroligt torktoleranta. Växter som buxbom samlar salt i sina celler, vilket attraherar vattenmolekyler. Som svar på torka justerar de sin salthalt, vilket gör att de kan bibehålla turgor (vattentryck) trots låga vattennivåer. xter med saltare sav tenderade att motstå vissnande under torka.

Det lockar fåglar

Det finns många olika anledningar till varför buxträd lockar fåglar till din trädgård. Först och främst är de växter med lågt underhåll. För det andra är de mycket torktoleranta, tål både värme och kyla. De är också bevisade lockmedel för fåglar. Om du vill se fler fåglar i din trädgård, överväg att plantera en mängd olika buskar.

Det är en buxbomsfjäder

En populär trädgårdsväxt, buxbom är också en pålitlig källa till prydnadsträ. Om du har en trädgård och funderar påatt odla en vacker häckväxt, satsa då på buxbom.